2024 Yerel Seçimleri öncesi İzmir’de favori isimler!

Ak Parti’nin İzmir’de şansı var mı?

Nov 16, 2023 - 12:45
Dec 9, 2023 - 17:07
 0
2024 Yerel Seçimleri öncesi İzmir’de favori isimler!

YUSUF İNAN YAZDI 

2024 Yerel Seçimleri öncesi İzmir’de favori isimler!

2024 yerel seçimleri yaklaşırken, siyasi gündem inanılmaz derecede sakin. Kafalar karışık. CHP’de ki Genel Başkan değişimi, tüm ezberleri bozdu. Bir ay önce banko denilen isimler şimdi liste dışında kalma riski altında.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçenler:

Tunç Soyer

Murat Bakan

Cemil Tugay

Abdül Batur

Deniz Yücel

Ak Parti’de ise kimin aday olacağından çok, kimin aday yapılacağı konuşuluyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçenler:

Nükhet Hotar

Hamza Dağ

Mahmut Özgener

Ceyda Bölünmez Çankırı

Bilal Saygılı

İyi Parti’nin adayı Ümit Özlale. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ümit Özlale ismini aylar öncesinden açıkladı. Ümit Özlale de aylardır İzmir sokaklarında dolaşıyor.

Hakan Tartan ismi de gündemde...

HDP'nin aday çıkarmayacağı söyleniyor.

TİP’in ne yapacağı, nasıl davranacağı henüz bilinmiyor. TİP’in İzmir’de ciddi karşılığı var. TİP isterse İzmir’i CHP’nin elinden alabilir. İyi bir adayla sahaya çıkarsa, İzmirliler TİP’e oy verebilir. TİP  dört milletvekili ile gündem belirliyor. Ak Parti ve CHP’de aradığını bulamayan yaklaşık yüzde 39 kararsız halk kitlesi var.

İzmirliler CHP'nin uzun İzmir iktidarında aradığını bulamadı. İzmir halkı iyi bir alternatif görürse oy tercihini değiştirebilir. CHP yönetimi aday belirlerken İzmir halkının bıkkınlığını ve yorgunluğunu da göz önüne almalıdır.

İzmirliler Tunç Soyer’den şikayetçi değil. CHP’liler Tunç Soyer’in değişmesi gerektiğini düşünüyor.

Ak Parti’nin İzmir’de şansı var mı?

Bu günlerde, Ak Parti’nin İzmir’de şansı var mı sorusu çokça soruluyor.

Bence soru yanlış soruluyor. 

Ak Parti İzmir'i almak istiyor mu, istemiyor mu?

Öncelikle bu sorunun cevaplanması gerekiyor.

Cevap gerçekten “Evet, İzmir’i istiyoruz” ise, Ak Parti'nin İzmir'i kazanması kolay!

İzmirliler CHP’li Belediye Başkanlarının İzmir’e büyük katkı sağlayamadığını görüyor ve biliyor. 2024 Yerel Seçimleri sonrasında da İzmir’de bir değişim olmayacağının da farkındalar.

Ak Parti iktidar partisi olarak iyi bir aday ve projeyle İzmirlilerin karşısına çıkarsa, İzmir'i kazanma şansı var.

Aksi halde Ak Parti,  İzmir’de hayal kırıklığı olmaya devam edecek.

Yukarıda ismi geçen siyasetçilerin hepsi favori isimler. Nükhet Hotar 9 Eylül Üniversitesi rektörü. Siyasi deneyimi herkesin malumu. İzmir’i de tanıyor ve biliyor. İzmirliler de Nükhet Hotar’ı tanıyor ve biliyor.

Nükhet Hotar İzmir’de tanındığı gibi Türkiye'de de tanınıyor.

Hamza Dağ, Ak Parti İzmir Gençlik Kolları başkanlığından Ak Parti Genel Başkan Yardımcılığına kadar yükseldi. Uzun yıllar siyasetin içinde. Adı hiçbir şaibeyle anılmadı. İzmir'in bir evladı. İzmir’i ve sorunlarını iyi biliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirse, İzmir'in makus kaderini değiştirebilir.

İyi bir ekip kurabilirse, İzmir kısa sürede cazibe merkezi olabilir.

Bir başka açıdan, Hamza Dağ’ın önünde Adalet Bakanlığı gibi bir makam dururken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı düşünür mü, bilemem. Düşünürse iyi bir seçenek olabilir.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ismi de adaylar arasında geçiyor. Mahmut Özgener aday yapılırsa, Ak Parti İzmir'i alabilir mi bilmiyoruz. Mahmut Özgener ismi iş dünyasında tanınmasına rağmen, İzmir halkı Özgener’i tanımıyor. İzmir’e kendi sinerjisi olan bir aday lazım. Kendi sinerjisini partinin sinerjisiyle birleştirecek bir aday demek daha doğru olur. Böyle bir aday bulunamaz ise CHP’nin göstereceği herhangi bir aday seçilir.

Ak Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ismi de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için telaffuz ediliyor. Aday gösterilirse kazanabilir mi, bilmiyoruz. Ege Üniversitesi'nin bahçesine yaptırdığı cami nedeniyle halk tabanında tanınma oranı yükseldi. Bilal Saygılı siyaseti bırakıp, köşesine çekilse bile unutulma ihtimali yok.

Bilal Saygılı, II. Abdülhamit’in İzmir Saat Kulesi ve Hükümet Konağından sonra İzmir'e kalıcı bir eser bırakan ikinci isim.

Bilal Saygılı yaptırdığı cami ile İzmir'e kalıcı bir mühür vurdu. Bu adımı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile taçlandırabilir. 

Bir diğer önemli konuda, Bilal Saygılı’nın adı da hiçbir şaibenin içinde yer almadı.

Ak Parti bu fırsatı değerlendirmelidir.

Ak Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın da adı geçiyor. Aday gösterilirse, İzmir’de seçimleri kazanabilir mi, kazanamaz mı?

Ceyda Bölünmez Çankırı da deneyimli bir siyasetçi. İzmir’i de tanıyor. İzmir’de tanıma oranı da fena değil.

İyi bir ekip ile yola çıkarsa şansı olabilir.

CHP'li adayların hepsi favori. Hepsinin kazanma ihtimali yüksek.

Başkan Erdoğan bir sürpriz yapmazsa, İzmir yine CHP’ye kalacak. İzmir bir dönem daha eski klasik çizgisinde yol alacak.

Metropol Araştırmanın 10 -16 Ekim 2023 tarihinde yapılan anket sonuçlarına göre Ak Parti'nin oyu yüzde 23,2 olarak ölçülmüş. CHP’nin yüzde 15, MHP'nin 4,7, İYİ Parti’nin 5,7, HEDEP 5,9, Yeniden Refah ve Zafer Partisi yüzde 1,3 ve 1,4 olarak ölçülmüş.

Ak Parti, hukuk ihlalleri konusunda somut adım atmazsa, ekonomik yıkımdan kurtulamayarak, 2024 Yerel Seçimlerinde çok büyük hezimete uğrayacak. Bu süreçten İzmir’de nasibini alacak.

Ak Parti Yerel, Seçimlerde büyük hezimet yaşarsa, erken genel seçim gündeme gelecek.

Siyasette sular ısınıyor!

İYİ Parti’deki istifalar dikkat çekiyor.

Herkes Turhan Çözmez'i bekliyor. Turhan Çömez, Yerel Seçim öncesi  bir sürpriz yaparsa 31 Mart Yerel Seçimlerinin kaderi değişebilir.

Bir diğer sürpriz de TİP olabilir. TİP’e dikkat  diyorum.

YUSUF İNAN / YEREL GÜNDEM

www.yerelgundem.com

Twitter@Yusufinan2023

İnstagramyusufinan2023

İnstagramfondinan2016

E-Mail: editor@yerelgundem.com

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow