Kuleli Mezunu Şehit Doktor Koray Arslan’ın Hayali: Asker Olmak

Kuleli mezunu Dr. Koray Arslan, gönüllü olarak katıldığı Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde geçirdiği kalp kriziyle şehit oldu. Asker olma hayalini doktor olarak sahada gerçekleştiren Arslan’ın hayatı ve fedakarlığı, ailesi tarafından onurla anılıyor.

Kuleli Mezunu Şehit Doktor Koray Arslan’ın Hayali: Asker Olmak

Kuleli Mezunu Şehit Doktorun Hayali Asker Olmaktı

BİLGE DOKTOR / TÜRKİYE

Doktor Koray Arslan, yıllar önce yaşadığı baskı nedeniyle askerlik hayalini bırakmak zorunda kaldı. Ancak meslek hayatı boyunca Mehmetçikle omuz omuza olmayı sürdürdü. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düşen Arslan’ın hikayesi, adanmışlığın simgesi oldu.

Samsun’un Atakum ilçesinde yaşayan ve hayatını insanlara adamış bir isimdi Dr. Koray Arslan. Çocukluk hayali asker olmak olan Arslan, bu hedefi doğrultusunda Kuleli Askeri Lisesi'ne girmiş, başarıyla mezun olmuştu. Ardından Kara Harp Okulu'na katılan Arslan, dönemin zorlu atmosferi ve baskıları nedeniyle 2010 yılında bu hayalinden vazgeçmek zorunda kaldı. Ancak bu ayrılış, onun ülkesine hizmet yolculuğunu durdurmadı.

Tıptan Mehmetçiğe Uzanan Yolculuk
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanarak doktorluk mesleğine yönelen Koray Arslan, Amasya Taşova Devlet Hastanesi’nde başladığı görevine daha sonra Suluova’da ve Samsun’da devam etti. Ancak asıl hedefi, bir doktor olarak da askerlerle omuz omuza olmaktı. Gönüllü olarak sınır ötesi görevlere başvurdu. Irak'ta üs bölgesinde görev yaptıktan sonra döndü, ama kısa sürede tekrar gönüllü oldu.

İkinci kez Pençe-Kilit Operasyonu bölgesine katılan Dr. Arslan, burada geçirdiği kalp krizi sonucu şehit oldu. Henüz 30’lu yaşlarının başındaydı. Görev yaptığı bölgede birlikte olduğu asker arkadaşları, onun anısını yaşatmak için eşine 50 bin TL bağış gönderdi. Şehidin eşi Helena Arslan ise bu parayı Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’na bağışlayarak duygulandıran bir vefa örneği gösterdi.

“Kuleli Boy” Helena Arslan’ın gözünden anlatıldı
Sırbistan vatandaşı olan eşi Helena Arslan, eşinin hayat felsefesini şu sözlerle anlattı:
“Koray, milletine yardım etmek isteyen bir kahramandı. Kuleli mezunu olmasıyla hep gurur duyuyordu. Ona ‘Kuleli Boy’ diyordum. Hayatı boyunca insanlara yardım etmeyi, askerlerle birlikte olmayı arzuladı. İkinci kez gönüllü olarak operasyon bölgesine gitmek istedi. Şehit oldu ama onuru bize kaldı. Bana gönderilen 50 bin TL’lik yardım için Mehmetçiklere teşekkür ediyorum. O parayı şehit çocuklarına destek olarak bağışladım. Türkiye’de kalmak istiyorum ama şu an gelirim yok.”

“Subaylık hayalini hep içinde taşıdı”
Şehit doktorun annesi Gülbahar Arslan da oğlunun çocukluk hayalini şu sözlerle dile getirdi:
“Koray, subay olmayı çok istiyordu. Ancak Harp Okulu’nda yaşadığı baskılar onu bu hayalinden uzaklaştırdı. Tıp fakültesini kazandı ama askerliğe olan ilgisi hiç azalmadı. Sınır ötesi görevlere kendisi yazılıyordu. İkinci kez gidişinde çok endişeliydim, 'Oğlum gitme' dedim. Ama bana, ‘Anne ölürsem şehit olurum’ dedi. En zorlu yeri kendisi istedi. Pazar günü konuştuk, ertesi gün şehit olduğu haberi geldi.”

*

*

*

Millete Adanmış Bir Ömür
Koray Arslan’ın hikayesi, yalnızca bir doktorun değil, aynı zamanda vatana adanmış bir yüreğin hikayesi olarak hafızalara kazındı. Tüm zorluklara rağmen milletine hizmet etmeyi sürdüren bu kahraman, geride sadece mesleki başarı değil, büyük bir vicdani miras bıraktı.


www.bilgedoktor.com