Kılıçdaroğlu’nun Duruşması: Ankara Adliyesi’nde Tarihi Gün

Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanına hakaret" davasında Ankara Adliyesi’nde ifade verdi. Duruşmaya muhalefet liderleri ve CHP’liler yoğun katılım sağladı. Adliye önünde miting havası yaşanırken, Kılıçdaroğlu mahkemede tarihi açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun Duruşması: Ankara Adliyesi’nde Tarihi Gün

Kılıçdaroğlu’nun Duruşması: Ankara Adliyesi’nde Tarihi Gün

YEREL GÜNDEM / TÜRKİYE

Kılıçdaroğlu Hakkında Ne İsteniyor?

CHP'nin 7’nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşmasında Ankara Adliyesi’nde ifade verdi. Dava kapsamında Kılıçdaroğlu için 11 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak talep ediliyor.

Kılıçdaroğlu’nun 2014 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri, dava konusu olmuştu. Duruşmada Kılıçdaroğlu, "Buraya işlediğim bir suç için değil, işlenen suçları kayda geçirmek için geldim" diyerek mahkemeye sert mesajlar verdi.

Adliye Önünde Miting Havası

Kılıçdaroğlu’nun duruşma öncesi yaptığı "Safları sıklaştırın" çağrısı karşılık buldu. Ankara Adliyesi’nin önü, sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce CHP’li ve destekçiyle doldu. Yoğun kalabalık nedeniyle güvenlik önlemleri artırılırken, sık sık sloganlar atıldı. Adliye önünde izdiham yaşandı ve bazı katılımcılar ezilme tehlikesi geçirdi.

Duruşmaya Kimler Katıldı?

Duruşmaya, CHP’nin farklı kanatlarından milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer bir arada katıldı.
Katılımcılar arasında:

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel
  • Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş
  • Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce
  • Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ
    ve diğer muhalefet partilerinden temsilciler yer aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Almanya’daki programı nedeniyle duruşmaya katılamadı. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İmamoğlu’nun, “Hiçbir genel başkanımızı yalnız bırakmayacağımızı kamuoyu bilsin” mesajını paylaştı.

Duruşma Salonunda Yer Krizi

Kılıçdaroğlu’nun ifadesi, SEGBİS aracılığıyla alındı. Duruşmanın yapıldığı 57. Asliye Ceza Mahkemesi’nin küçük salonu yetersiz kaldı. Çok sayıda avukat, gazeteci ve siyasetçi salona alınmadı. Avukatlar, bu durumu protesto etti ve daha büyük bir salonda duruşmanın yapılması talep edildi.

Kılıçdaroğlu’ndan Tarihe Geçecek Sözler

Mahkemede, Kılıçdaroğlu, dava konusu olan “Başçalan, hırsız, baş hırsız” ifadelerini tekrar ederek, bu sözlerinden pişman olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun, "Ne mutlu ki bana, rüşvet ya da zimmet suçuyla değil, halk için mücadele eden biri olarak buradayım" ifadeleri dikkat çekti. Ayrıca, isim vermeden İYİ Parti’nin eski Genel Başkanı Meral Akşener’i eleştiren Kılıçdaroğlu, “Milliyetçi ve vatansever bildiklerimizin işbirlikçi çıktığını görmek üzücü” dedi.

Parti İçi Dinamikler ve İttifaklar

Duruşma, CHP’nin iç dinamiklerini de gözler önüne serdi. Parti içindeki farklı kanatların buluştuğu bu duruşma, birlik mesajlarının verilmesi açısından önemliydi. Ancak, Kılıçdaroğlu’nun ittifak ortaklarına yönelik eleştirileri, bazı çevrelerde tartışma yarattı.


www.yerelgundem.com